Hart Voor Vrijheid (HVV) ontstond in 2021 uit de protestbeweging tegen de coronamaatregelen. Deze maatregelen leidden tot ingrijpende vrijheidsbeperkingen en rechtsongelijkheid. HVV beseft dat nog veel meer vrijheden kunnen worden opgeofferd voor vermeende bedreigingen zoals klimaatverandering door menselijke invloed, nieuwe gezondheidscrises, enz.
HVV is een beweging voor burgerrechten, vrijheid en vrede, met een politieke inslag. We streven naar bevrijding van de samenleving van de toenemende digitale en technocratische ontwikkelingen, die onder valse voorwendsels van onder andere gezondheidsproblematiek en klimaat aan ons worden opgelegd. De overheid, die er niet meer voor de burgers is, werkt samen met big pharma, big tech en internationale ngo’s*, en functioneert niet meer zoals het zou moeten. HVV stelt zich in de maatschappij op als informatieverstrekker en activiteitenontwikkelaar om burgers perspectief te bieden op een vrije wereld, waar mogelijk met politieke middelen zoals binnen gemeenteraden.
Onderstaande standpunten zijn een update en een samenvatting gebaseerd op het door de ALV gepasseerde programma uit 2022. De update zelf is concept en aan verandering onderhevig en nog NIET vastgesteld door de ALV. Deze update is samengesteld door Vincent Adolfse, Roswitha Beijdals en Serge Lutgens en wordt verder aangescherpt via de politieke werkgroep. Ook zal er een algehele update komen van het vastgestelde programma uit 2022.
- Nooit meer disproportionele straffende maatregelen bij een gezondheidscrisis zoals de Corona-“pandemie”: HVV verzet zich tegen alle coronamaatregelen, waaronder lockdowns, anderhalve meter (social distancing), PCR-testen, mondmaskers, quarantaine, schoolsluiting, avondklok, QR-codes, horecasluiting en levensgevaarlijke vaccins (op gentherapie gebaseerde immunisatie) en pleit voor het beëindigen van de nog toegepaste maatregelen als de vaccins en soms mondlapjes (zoals bij de Tour de France), aangezien zij ineffectief, disproportioneel, schadelijk, onrechtmatig, onverantwoord en onethisch zijn gebleken.
- Vredesonderhandelingen met de Russische Federatie: De militaire interventie van Rusland in Oekraïne op 24 februari 2022 is o.i. een gevolg van acht jaar burgeroorlog na de Maidan-staatsgreep van 2014. Deze door Amerika (CIA) georganiseerde staatsgreep leidde tot deze indirecte oorlog. Het conflict gaat niet om Rusland tegen Oekraïne, maar om de NAVO (= VS) tegen Rusland (een zogenaamde proxy oorlog). HVV wil onmiddellijk stoppen met alle financiële en materiële steun aan Oekraïne en de NAVO en pleit voor onmiddellijke vredesonderhandelingen.
- Uittreding uit de NAVO: Na de val van de Sovjetunie en de opheffing van het Warschau Pact had de NAVO volgens ons ook opgeheven moeten worden. In plaats daarvan is de NAVO een offensieve organisatie geworden. Nederland moet snel uit de NAVO stappen om betrokkenheid bij een mogelijke nieuwe wereldoorlog te voorkomen. Daarnaast streven we naar de opheffing van de alliantie en het terugtrekken van Amerikaanse troepen uit Europa. We pleiten voor een nieuwe Europese veiligheidsstructuur, waarin ook Rusland en Oekraïne worden betrokken, met platforms zoals de Raad van Europa, de OVSE en de EU. Nederland zal andere Europese landen aansporen om deze stap te volgen voor een stabieler en veiliger Europa.
- Sinds de oorlog in Gaza op 7 oktober 2023 begon, zijn er naar schatting minimaal 30.000 Palestijnse doden gevallen (waarschijnlijk een veelvoud), voornamelijk vrouwen en kinderen, en 1,8 miljoen mensen zijn ontheemd geraakt. De Israëlische aanvallen hebben de infrastructuur in Gaza verwoest, wat heeft geleid tot catastrofale honger voor 57,5% van de bevolking. Ondanks wereldwijde kritiek blokkeren de VS, Groot-Brittannië en Nederland een veroordeling van Israël bij de VN. HVV is voor vrede in Israël en wil dat Nederland een permanente wapenstilstand ondersteunt.
- Hervorming van de Europese Unie (EU): Hart Voor Vrijheid pleit voor een EU als een intergouvernementele, voornamelijk economische gemeenschap. Hart Voor Vrijheid pleit voor een referendum over het lidmaatschap van de EU. Dit referendum moet bepalen of we de EU als een economische gemeenschap willen behouden, een Nexit willen doorvoeren, of de EU willen hervormen tot een basisdemocratische organisatie met referenda en agendarecht voor wetsvoorstellen opgesteld door burgers.
- Beëindiging van de samenwerking met de WHO: De WHO, mede opgezet door The Rockefeller Foundation, heeft nauwe banden met de farmaceutische industrie. De gebeurtenissen rond de corona-“pandemie” van 2020 hebben twijfels doen rijzen over de transparantie en onafhankelijkheid van de organisatie. Het is daarom van belang om de samenwerking met de WHO te beëindigen.
- Beperking van de invloed van ngo’s en internationale afspraken: In de afgelopen 30 jaar hebben ngo’s zoals de WHO, The Rockefeller Foundation, Open Society en de Bill en Melinda Gates Foundation buiten democratieën om aanzienlijke invloed verworven. HVV streeft ernaar deze invloed sterk te beperken. Tevens mogen afspraken met internationale organisaties zoals de EU, VN, NAVO en WEF nooit in strijd zijn met de Nederlandse grondwet of de soevereiniteit van Nederland beperken. Waar dit momenteel wel het geval is, dienen deze afspraken te worden herzien.
- Onderzoek naar het World Economic Forum (WEF): Het WEF is geen ‘onschuldig praatclubje’. Elk jaar komen politieke prominenten en leidinggevenden van het bedrijfsleven samen in Davos om afspraken te maken over ‘de toekomst van de wereld’. HVV pleit voor onderzoek naar de invloed van het WEF en de rol van M. Rutte hierin.
- Migratiebeperking en grensbeheer: Migratie is een complex probleem, verbonden met sociaal-economische en culturele kwesties in zowel herkomst- als bestemmingslanden. Om migratie effectief te beheren, moeten duidelijke grenzen worden gesteld aan de instroom van migranten, vooral economische vluchtelingen. Frontex werkt soms niet volledig in lijn met EU-idealen, en er ontbreekt vaak solidariteit tussen Europese landen, wat leidt tot onvoldoende oplossingen. Het nieuwe EU-migratiepact, dat vanaf 2026 in werking treedt, moet zorgen voor een gecontroleerde, zorgvuldige en humane aanpak van migratie, inclusief samenwerking met landen zoals Tunesië en Egypte om migratiestromen te reguleren.
- Regulering van gender- en seksualiteitsonderwijs: Het Amerikaanse woke-activisme verspreidt zich in Nederland en kan de veiligheid van kinderen ondermijnen. We staan voor vrijheid en respecteren ieders recht om zich te uiten en seksueel te ontwikkelen, inclusief LGBTQIA. Echter, diversiteitsquota en positieve discriminatie wijzen we af; iedereen moet gelijk worden behandeld volgens artikel 1 van de Grondwet. Overheidsinstellingen moeten neutraal blijven en geen activistische vlaggen gebruiken. Subsidies aan organisaties die seksualiteit opdringen aan kinderen worden stopgezet. Seksuele voorlichting moet leeftijdsadequaat zijn, maar hormoonbehandelingen en operaties voor minderjarigen in het kader van geslachtsverandering worden niet toegestaan. Deelname van kinderen aan pride parades of dragqueenshows is ongewenst. Een onafhankelijke commissie zal politieke invloed in schoolboeken onderzoeken en beperken.
- Kartelbestrijding: De gevestigde politieke partijen hebben vrijwel identieke opvattingen over alle grote thema’s, wat leidt tot een gesloten bestuurscultuur. HVV wil nieuwe ideeën en nieuw talent de ruimte geven.
- Intrekking Klimaatwet: Historische gegevens en wetenschappelijke studies suggereren dat de huidige klimaatverandering voornamelijk door natuurlijke variabiliteit en eerdere temperatuurfluctuaties wordt veroorzaakt, met minimale invloed van menselijke CO2-uitstoot. Klimaatalarmisme wordt sterk overdreven. Klimaatbeleid zou zich beter kunnen richten op adaptatie en pragmatische oplossingen, zoals het stoppen van onnodige ontbossing voor biomassacentrales en investeren in alternatieven zoals thorium-kerncentrales. Dit is effectiever dan de nadruk op CO2-reductie. HVV pleit daarom voor de intrekking van de Klimaatwet en het beperken van de invloed van ngo’s zoals het IPCC.
- Oplossen van milieuproblemen: HVV pleit voor een feitelijke benadering van milieuvraagstukken, gericht op het aanpakken van echte problemen zoals giftig afval, fijnstof, plasticvervuiling en schadelijke pesticiden. Dit is belangrijker dan het eenzijdig belichten van klimaatverandering en stikstofproblematiek, die volgens ons geen echte milieuproblemen zijn en vaak ten koste gaan van Nederlandse boeren. HVV erkent de agrarische sector als essentieel voor onze voedselvoorziening en steunt een geleidelijke overgang naar schonere energiebronnen, zoals thorium-kerncentrales. We pleiten voor zonnepanelen op grote daken, maar verzetten ons tegen grootschalige zonneweiden en beperken het gebruik van windturbines vanwege hun onbetrouwbaarheid en milieubelastende productie en afbraak.
- De kringloop van dierenmest en tuin- en akkerbouw is noodzakelijk en moet worden bevorderd. Dit kan door het stimuleren van het gemengde boerenbedrijf en de afstemming tussen veeteelt en akkerbouw. Een milieu- en diervriendelijke bedrijfsvoering is daarbij essentieel. Boeren en boerinnen worden niet meer uitsluitend op stikstof afgerekend, en handel in stikstof met de bouw- en verkeerssector wordt ontmoedigd. Dit kan Nederland minder afhankelijk maken van landbouwexport en -import. Landbouw is cultuur dicht bij de natuur, en schade door landbouw moet altijd herstelbaar zijn, met respect voor eigendomsrechten.
- Geen digitale Euro (CBDC): HVV wil voorkomen dat de digi-Euro (CBDC) ons vastzet in een onomkeerbaar digitaal surveillanceprogramma, gekoppeld aan een digitale ID en een sociaal kredietsysteem (SCS), omdat de privacy van giraal en digitaal geld gewaarborgd moet worden. De CBDC wordt gezien als een alternatief voor contant geld, maar is gezien de andere digitale betaalmogelijkheden volstrekt overbodig. Juist het gebruik van echt contant geld dient gestimuleerd te worden.
- Stimuleren vrije media: Sinds de coronapandemie is duidelijk dat de bekende mediakanalen samenwerken met overheden en de farmaceutische industrie. Zo zijn alle (MSM) grote kranten in handen van enkele Belgische eigenaren en lijken zij mede daardoor niet meer onafhankelijk. HVV steunt onafhankelijke burgerjournalistiek en vrije media zoals De Andere Krant, Gezond Verstand, Jensen Show en Café Weltschmerz.
- Bindend referendum: Hart voor Vrijheid (HVV) wil het referendum op volksinitiatief, bindend referendum en correctief referendum centraal stellen in de politieke besluitvorming in Nederland. Geïnspireerd door het Zwitserse model, waar sinds 1849 regelmatig referenda worden gehouden op alle bestuursniveaus, streeft HVV naar een hervorming van de Nederlandse democratie. Hoewel Nederland op dit moment top-down is georganiseerd en referenda slechts raadgevend zijn, pleit HVV voor grondwetswijzigingen om correctieve en bindende referenda in te voeren. HVV vraagt zich af waarom Nederland niet zou kunnen evolueren naar een basisdemocratie, waarin burgers direct invloed uitoefenen op politieke beslissingen.
- Meer standpunten volgen…
*ngo: niet-gouvernementele organisatie (non-governmental organization)
PS: bovenstaande genoemde punten zijn deels concept en nog niet vastgesteld tijdens een ALV. Het is een eerste indicatie waar Hart voor Vrijheid voor staat. Mocht je hier een andere mening over hebben, laat het gerust weten.